Menü
Kosár

Advanced KH / Alkalinity 500ml / 550g

Advanced KH / Alkalinity 500ml / 550g
Advanced KH / Alkalinity 500ml / 550g
4 680 Ft
Nettó ár: 3 685 Ft

A MARINE POWER ADVANCED KH / ALKALINITY tömény oldat készítésére szolgál a KH - lúgosság (bikarbonát szint) szintjének növelésére tengeri akváriumban. A terméket elsősorban olyan akváriumokhoz tervezték, ahol túlnyomórészt kőkorallok találhatók.


A por fő hatóanyaga egy olyan anyag, amely növeli a víz lúgosságát. A KH (lúgosság) a sós víz egyik legfontosabb paramétere egy tengeri akváriumban. A víz lúgossága közvetlenül függ a bikarbonát anionok (HCO3-) szintjétől. Minél nagyobb ezeknek az ionoknak a mennyisége a vízben, annál nagyobb a víz KH-ja. A bikarbonát anionok a pH részét képezik, így a tengervíz pH-ja szinte állandó. Sajnos sok hazai akváriumban a pH naponta ingadozik, ami elsősorban az alacsony KH-szintnek köszönhető. A bikarbonát ionok a korallvázak építőanyagának fő forrásai is, amelynek alapvető összetevője a kalcium-karbonát CaCO3. A korallok növekedéséhez megfelelő KH (bikarbonát) szintet kell fenntartani.


1 liter termék elkészítése:

1. Mérjen le 84 g terméket konyhai mérleg segítségével.

2. Öntsön 800 ml szobahőmérsékletű (20?C) RO/DI vizet egy térfogatskálával ellátott edénybe.

3. Adjon hozzá 84 g MARINE POWER ADVANCED KH / ALKALINITY-t egy vízzel teli edénybe, és keverje addig, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. 4. Töltsön meg egy 1 literes (1000 ml) edényt RO/DI vízzel.

Megjegyzés: A bikarbonát ionok túlzott mennyisége és hiánya is káros lehet a tengeri gerinctelenekre, ezért rendszeresen ellenőrizni kell az akvárium KH szintjét.

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!