Menu
Your Cart

Blog RSS Feed

22 Sep Párduc rák (Parathelphusa pantherina)
csigafa 0 3781
Név: Párduc rák Tudományos név: Parathelphusa pantherina Származás: Indonézia, Sulawesi sziget Jellemzők: A párduc rák nagyon szép, de ritka édesvízi rák. Ez a rák tisztán csak a vizben él, szárazfőldi részre nincs szükség, és az állatok azt nem h..
03 Sep Emlékek.
csigafa 0 140
Egy közeli ismerősöm nagyon szeretet volna meglepni az ő általa évtizedek óta összegyűjtőt kagyló és csigaház gyűjteménnyel. Nem fogadtam el! Hogy miért nem? Mint egy villámcsapás, úgy döbbentem rá! Semmit nem érnek. A gyűjtésük emléke, az igen az é..
03 Sep Egy szempillantás alatt átugorva pár 100 km-t!
csigafa 0 367
Vízi csigagyűjtési szenvedélyem messzi tájra sodort szép hazámtól. Egy távoli kontinensen, Afrikában vagyunk, Délnyugat-Nigériában. Benue, a Niger folyó fő mellékfolyója, mintegy 1400 kilométer hosszú. Ez a folyó a régió fontos szállítási útvonala és..
03 Sep Almacsiga vs. Európai unió
csigafa 0 365
Az almacsiga család vagy más néven Ampullariidae tagjai édesvízi csigák, melyek a világ eltérő trópusi területein honosak. Számos fajuk eljutott a díszállat kereskedésekbe, és népszerű, házi kedvencé vált. 2012. november 8-ai hatállyal érvénybe lépet..
03 Sep Taia naticoides - pianocsiga
csigafa 0 128
Mindig nagy csodálattal nézem a német díszállat kereskedések óriási vízi csiga fajtaválasztékát. Rengeteg olyan fajt látok az internet világa segítségével, melyet világviszonylatban is igen ritkának számítanak. Kitűzött célom, hogy a hazai piacon is ..
03 Sep Lávacsiga – újdonság
csigafa 0 65
A lávacsigák még korántsem nevezhetőek elterjedtnek a hazai akváriumokban, e kevés fajjal rendelkező csoport tán legismertebb képviselője a Faunus ater, azaz a „klasszikus” lávacsiga, vagy másik nevén ördögcsiga. S bár kevés fajukat és variánsukat is..
01 Aug Együtt a MAMAT-tal!
csigafa 0 44
Büszkeséggel tölt el hogy, mint amatőr malakológus lehetőségem adatik bemutatni Magyarország egy magas szintű tudományra alapozott szervezetét, mint a Magyar Malakológiai Társaság. Nagy örömmel tölt el hogy, immár e szervezet tagja lehetek, és hogy m..
Tételek: 1 - 7 / 7 (1 oldal)