Menü
Kosár

csiga-rohamsisakcsiga fehér -Neritina pulligera white- algaevő csiga

csiga-rohamsisakcsiga fehér -Neritina pulligera white- algaevő csiga
Elfogyott!
csiga-rohamsisakcsiga fehér -Neritina pulligera white- algaevő csiga
  • Cikkszám: 1
1 118 Ft
Nettó ár: 880 Ft

Általános név: Neritina pulligera white

 Tudományos név: rohamsisak csiga elefántcsont

Származása: Ausztrália, Dél- Kelet Ázsia,(Indonézia, Malaysia, Thaiföld) India és Afrika, Csendes óceán

Testhossz: 20-25mm

Ismertető jegyei: Héj felülnézetben tojásdad alakú, fala vastag, átlátszatlan, általában fehér színben pompázik. A héjnak szájadékát nagyobb mennyiségű meszet tartalmazó ajtó (operculum ) zárja, ezáltal szerkezete erős és vastag. Védelmet nyújt az állat kiszáradásától és az esetleges ragadozók támadásaitól. A héj belső pereme piros színű. Az állat teste fekete. Pullígera vízi csiga köves aljzatban nehezen észre vehető, alakja beleolvad környezetébe. Mintha egy kis kavics darab, ami néha mozog és algát eszik. Kezünkbe véve oldalról nézve, azonban hasonlít a katonai rohamsisak alakjára. Innen kapta magyar elnevezését.

Táplálkozás: Békés, csapatokban fellelhető puhatestű. Olyan élőlényekkel és halakkal tartsuk együtt, melyek nem okoznak benne sérülést. Algával táplálkozik. Csapatosan képesek az akváriumot makulátlan tisztává varázsolni. Könnyedén lerágja az algákat fáról, körről, üvegfalról, berendezési tárgyakról. Nem hagyja magára azokat a növényeket sem, melyek fulladoznak a rátelepedett algáktól. Kicsiny mérete segíti, hogy a vékony szálú növényeket is végig járja és a takarító munkáját elvégezhesse. Olykor elfogyasztja a rothadásnak induló szerves anyagokat is, pl. elpusztult állatokat és a halak által el nem fogyasztott haleleséget is. Nem kell tartanunk attól, hogy növényeinket megrágja, ezért egyre népszerű azokban az akváriumokban is, melyekben a növények uralják a főszerepet.

Ajánlható tartásuk: 10L/1db csiga. Erősen megvilágított akváriumokra nem érzékeny. Medencénk zártságára ügyeljünk, mert hajlamos lehet a megszökésre. Kiesés során háza nem törik meg, azonban óvjuk a kiszáradástól, keressük meg és helyezzük vissza medencéjébe.

Szaporodása: Fogságban szaporodása nem ismeretes. Apró pontszerű petéket helyezhet különböző keményebb tárgyakra, de kikelésük sikertelen.

 Víz paraméterek: pH:7-8,5, Hőmérséklet 22-27 °C

Várható élettartalma:-3-6 év

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!