Menü
Kosár

Acorus gramineus-kálmos

Acorus gramineus-kálmos
Acorus gramineus-kálmos
Érdeklődj a készletről!
Acorus gramineus-kálmos
Acorus gramineus-kálmos
Acorus gramineus-kálmos
  • Cikkszám: NAE1
1 173 Ft
Nettó ár: 924 Ft

Acorus gramineus-kálmos

A Acorus gramineus, más néven kálmos, egy kis növényfaj, mely gyakran használják akváriumok díszítésére és élőhelyek kialakítására. A növény jellemzően 20-30 centiméter magasra nő, de akár 60 centimétert is elérhet. A kálmosnak robusztus, sárgás-zöld, hegyes levelei vannak, melyek hosszúak és hegyesek.

Ezt a növényfajt gyakran használják előtérbe ültetésre az akváriumokban, mivel alacsony növekedésű és sokáig frissen marad. A kálmos ideális választás olyan akváriumokhoz, amelyekben a tervezés fókuszában az előtérre vonzó növények állnak. Általában a kavicsokkal díszített aljzatban helyezik el, hogy kiemeljék a növény jellegzetességeit.

Az Acorus gramineus ideális választás lehet azoknak, akik szeretik az alacsony fenntartási igényű növényeket. A kálmos képes alkalmazkodni különféle vízkörülményekhez, beleértve a hidegebb és keményebb vizet is. Előnye, hogy nem igényel különleges fényviszonyokat sem, így akváriumod bármely részén díszítheted vele.

Ezenkívül a kálmos előnye, hogy oxigént termel az akváriumban, ami hozzájárul az optimális környezet kialakításához a halak és más élőlények számára. Az Acorus gramineus szára fehéres és fásodhat, de a növény általában tartósan él a víz alatt is.

Ami a gondozást illeti, a kálmos nem igényel különösebb figyelmet. Fontos, hogy a növényt rendszeresen öntözd, hogy a gyökerei mindig nedvesek legyenek. Emellett érdemes hetente egyszer tápanyagokkal dúsított akváriumtápot adni a növény számára, hogy az optimális kondícióban maradjon.

Összességében az Acorus gramineus kálmos olyan akváriumi növény, amely kiválóan alkalmas az előtér díszítésére. Alacsony fenntartási igénye és könnyű kezelhetősége miatt sok akvarista számára vonzó választás. Ha szereted a harmóniát a vízi élet és a növények között, akkor a kálmos remek választás lehet akváriumod számára.


Acorus gramineus-kálmos

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!