Menü
Kosár

Acorus pusillus-Törpe kálmos

Acorus pusillus-Törpe kálmos
Acorus pusillus-Törpe kálmos
  • Cikkszám: NAE95
1 240 Ft
Nettó ár: 976 Ft

Acorus pusillus-Törpe kálmos

Az Acorus pusillus, vagyis a törpe kálmos akváriumi növény egy igazán különleges és népszerű választás a hobbiakvaristák körében. A kis termetű növények közé tartozik, amelyek változatos és színpompás megjelenést kölcsönözhetnek akváriumunknak. Egy ilyen apró méretű növény birtoklása sok előnnyel jár, amelyekkel most megismerkedhetünk.

Az Acorus pusillus növény származási helye Ázsia, és ott a mocsaras környezetben található. A természetes élőhelyén a növények a vízfelszín alatt gyökereznek, és gyakran további növényekkel, például gyöngyvirággal vagy tündérrózsával társulnak. Az akvarisztikában ez a növény rendkívül kedvelt a kis termete, de látványos megjelenése miatt is.

Az Acorus pusillus növény rendkívül változatos megjelenéssel bír. A levelek sűrűn helyezkednek el a szárak mentén, és keskeny-elhúzódó formájuk miatt mindenoldalúan díszítik az akváriumot. A levelek számos árnyalatban jelenhetnek meg a sárgászöldtől a sötétzöldig, és így fantasztikus összhangot teremtenek más növényekkel és az akvárium különböző elemeivel.

A törpe kálmos jelenleg akváriumokba történő telepítés esetén is rendkívül kedvelt. Az Acorus pusillus könnyen használható és gondozható növénynek számít, amely növekedése során nem igényel speciális ápolást. Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő növekedéshez és a növény optimális állapotban tartásához szükséges a megfelelő fény, tápanyagok és az ammónia vagy nitrogénvegyületek szintjének ellenőrzése. Az Acorus pusillus igényli a közepes vagy világos, közvetett fényt, ezért célszerű megfelelő megvilágítást biztosítani számára.

Az akvárium vizének pH-értéke legyen enyhén savas vagy semleges, mivel az Acorus pusillus nem igényel speciális vízparamétereket. A növények helyes rizómás telepítése szintén elengedhetetlen az egészséges növekedéshez. Ha jól telepítjük, az Acorus pusillus kiterül az akvárium alján vagy a díszes sziklák mentén, amelyekkel harmonikus összhangot teremt.

Az Acorus pusillus akváriumi növénye rendkívül változatos és látványos megjelenéssel rendelkezik, amely színessé és érdekessé varázsolhatja az otthonunkba helyezett akváriumot. A különleges színes levelei, kis mérete és könnyen kezelhető tulajdonságai miatt a törpe kálmos igazi kincsként tartható számon a hobbiakvaristák köreiben. Egy Acorus pusillus akváriumnövény garantáltan felpezsdíti akváriumunk jelenlegi összetételét, és természetes élőhelyére emlékeztet bennünket.


Acorus pusillus-Törpe kálmos

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!