Menü
Kosár

Talajlakó csigák (Melanoides sp.)

Talajlakó csigák (Melanoides sp.)

A Talajlakó csigák (Melanoides sp.) kategóriában úgynevezett talajlakó vagy fenéklakó csigákat találsz, amelyek ideálisak akváriumod tisztán tartására és optimális környezet teremtésére a vízi élőlények számára. Ezek a csigák nagyszerűen alkalmazkodnak a különböző vízkémiai és környezeti feltételekhez, így könnyen gondozhatók akár kezdő akvaristák számára is.
A talajlakó csigák széles körű előnyt kínálnak az akvárium tulajdonosok számára. Elsődleges szerepük a talajban rejlő szerves anyagok és egyéb hulladékok lebontása. Tehát, élőlényszerű szemétmentesítőként tevékenykednek, ami hozzájárul egy egészségesebb és tisztább vízkörnyezethez.
Ezen kívül, a talajlakó csigák rendkívül hasznosak lehetnek a talaj oxigénnel való átszellőztetésében. A talajlakó csigák mozgása egymástól függetlenül hozzájárul a talaj rétegeinek keveredéséhez és oxigéngazdagságának növeléséhez. Ez különösen fontos halak és növények esetében, mivel a megfelelő oxigénszint elengedhetetlen az ő egészségük és növekedésük szempontjából.
Ami továbbá kiemelendő a talajlakó csigák esetében, az az, hogy rendkívül könnyen tarthatók és szaporíthatók. Mivel maga a természetben is elterjedt faj, az akvárium talajában és a homokos fenéken kiválóan érzik magukat. Rendkívül tűrőképesek, és kis akváriumokban is kényelmesen elélnek.
Összességében a Talajlakó csigák (Melanoides sp.) kategória tökéletes választás, ha egy egészséges és tiszta akváriumot szeretnél fenntartani. Ezek a csigák nem csak hasznosak a vízi ökoszisztéma szempontjából, de szépek is, így egyedi megjelenést kölcsönöznek akváriumodnak. Emellett rendkívül könnyen tarthatók és szaporíthatók, így ideális választás mind kezdőknek, mind pedig tapasztalt akvaristáknak.

Talajlakó csigák (Melanoides sp.)

Brand: Csigafarm Cikkszám: 1
Származása: Délkelet-Ázsia, Testhossz: 5-6 cm.Házuk szerkezete kúp alakú, színe barna, ez lehet világos vagy sötét árnyalatú is. A kanyarulatok mentén megjelenik e fajra jellemző spirálisan végig futó sötét barna csík, mely még díszesebbé varázsolja csigánkat. Testszínük szürkés, olykor ap..
2 290 Ft
Nettó ár:1 803 Ft
Brand: Csigafarm Cikkszám: 1
A maláj tornyoscsiga háza általában 20-30, ritkán akár 50 mm hosszú, keskeny, hegyesen kúpos alakúSzíne világosbarna, szaruszínű, hosszanti csíkokba rendeződő rozsdavörös foltokkal. A héj többnyire a kanyarulatokat követve durván rovátkolt, de lehet sima is.Az állat a házba visszahúzódva azt..
438 Ft
Nettó ár:345 Ft
Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)