Menü
Kosár

Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl

Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl
Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl
Új
Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl
Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl
Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl
  • Cikkszám: 1
10 000 Ft
Nettó ár: 7 874 Ft

Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl

Axolotl ifjoncok saját tenyészetünkből származnak. Ezáltal pontosan ismertetni tudjuk kedves vásárlóinkkal a megvásárolt axolotl életkorát és etetési szokásait, valamit további igényeit az egészséges fejlődésükhöz.

Axolotl értékesítés szezonális, mivel a tenyésztés csak téli hónapokra tehetőek.

Következő axolotljaink megvásárolhatóak februártól.  Illetve a Lurdy házban megrendezésre kerülő  TerraPlaza állatbörze helyszínén is kiválaszthatod kedvenceidet. 

Előre foglalási igényed elindíthatod a kedvenced megrendelésével, azonban az átvételi időpontot telefonos egyeztetést követően vesszük rögzítés alá.

Axolotl mérete 5-10 cm között.

Számukra legmegfelelőbb eleségről weboldalunk folyamatosan gondoskodik.Kérjük kedvence mellé tegye kosárba élő eleségállatunkat is ​​​​​így azonnal bíztosított kedvence számára, hogy a megszokott menetben folytathassa a táplálkozását.

Száraztápra való átszoktatásukhoz, valamint a vegyestáplálkozásukhoz a való hozzászoktatásra nagy gondot fordítunk tenyészetünkben. Ennek oka a következő: Tudjuk, ezek a mókás kis élőlények, makacs kis jószágok. Elég egy helytelen nevelési szokást beiktatni náluk, és állatkáitok nem fog táplálkozni megfelelően. Ezért bébiaxolotljaink táplálása szigorú szabályok alatt zajlanak. Igy mikor hozzád kerül, stresszmentesen fog táplálkozni és szépen fog fejlődni. Következő száraztápokból csatolj rendelésed menné:JBL ifjonc axolotl táp,Tropical axolotl sticks. Így valóban bíztosíthatod számára a vegyes táplálkozást.

Csipeszt etetéshez ne használj!!!

Nem javasoljuk, mivel sérülést okozhatsz vele. Illetve engedd, hogy ő keresse meg táplálékát! Ne járulj hozzá, hogy belustuljon őméltósága! laugh

Az axolotl teljes rendszertani neve: Ambystoma mexicanum, mexikói axolotl.

Az mexikói axolotl farkos kétéltűek osztályába sorolandó.

A kétéltűek (Amphibia) osztályába, azon belül a farkos kétéltűek (Caudata) rendjébe és a harántfogúgőte-félék (Ambystomatidae) családjába tartozó faj.

 Az állatnak Mexikó az őshazája.

A kifejlett állatok átlagos hossza 30 cm, de 45 cm-re is megnőhetnek.

Farkuk erős, oldalról lapított evezőfarok, szemhéj nélküli szemei távol ülnek egymástól.

Lábai rövidek, de erősek, és eltérő számú ujjakkal rendelkeznek: az első lábakon négy, a hátsón pedig öt hosszú és vékony ujjuk nő.

Mesterséges tenyésztésük során alakult ki az albínó, vagyis színtelen fajtájuk, amelybe a talán legizgalmasabb kinézetű axolotlok tartoznak. 

De emellett többféle színes változatuk is létezik, az aranytól a feketéig.

 Éjjel vadásznak.

Olykor a kisebb fajtársaikat is bekapják, tehát a kannibalizmus sem idegen tőlük.

Zsákmányukat a szaglásuk révén találják meg.

Etessük változatosan, Fő tápláléka lehetnek kukacok. fagyasztott vörösszúnyoglárva, Axolotloknak való szárazeleség.

A hűvösebb hőfokot kedvelik, ha túlságosan fölmelegszik a környezetük, abba akár bele is halhatnak. Ez is az oka, hogy leggyakrabban az aljzaton tartózkodnak.

 Az axolotlról azonban csak olyankor válnak le a kopoltyúi, ha pl. kiszárad a tó, amelyben addig élt, és kényszerből át kell váltania a szárazföldi életmódra.

Ha azonban erre semmi nem kényszeríti, akkor magától nem hagyja el a víz alatti életmódot és a lárvákra jellemző tulajdonságait.

Fontos megjegyezni, hogy a mexikói axolotlok specifikus igényekkel rendelkeznek, és gondoskodást igényelnek. Megfelelő környezetet kell biztosítani számukra az egészségük és jól-létük érdekében.

A szerencsés tulajdonosok azok akik otthonukban, szépen kialakított akváriumban tarthatják a mexikói axolotlokat.

Az akváriumnak ifjonc axolotok esetében, legalább 40-60 liter kell lennie, de minél nagyobb az akvárium, annál jobb az állatok számára. Kifejlett példányok esetében ügyeljünk a 150-200 L nagyságú akvárium méretre.

 Fontos megfelelő hőmérsékletet biztosítani. Az optimális hőmérséklet általában 16-18 °C (60-64 Fahrenheit) között van. - Az axolotlok ragadozók és húsevők, ezért etetni kell őket élő vagy fagyasztott eledellel. A tápláléknak frissnek és megfelelő méretűnek kell lennie az axolotlok számára.

Az axolotlok igénylik a tiszta vizet, ezért rendszeres vízcserét, illetve literszámnak megfelelő vízszűrő technikát kell alkalmazni. 

Ajánlott növényeket is elhelyezni az akváriumban, amelyek segíthetnek megőrizni a jó vízminőséget és kellemes környezetet biztosítanak az axolotloknak.

Weboldalunkon javasoljuk a következő növény fajok betelepítését Anubias,Bucephalandra,gömbmoha.

A mexikói axolotlokat egyedül vagy csoportban lehet tartani.

Ha nem vagy biztos a gondozásukban vagy más kérdéseid vannak, keress fel minket bizalommal.

Axolotl-fehér színben, piros szemű-mexikói axolotl

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!