Menü
Kosár

Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. "Matano mini")

Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
-24 %
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. Matano mini)
Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. "Matano mini")
  • Cikkszám: 1
2 210 Ft
2 921 Ft
Nettó ár: 1 740 Ft

Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. "Matano mini")

Termékinformáció "Tylomelania spec. Mini"

Tudományos név: Tylomelania spec.

Német név: Mini-Tylomelania, sárga-fekete pigmeus gyöngytyúk-csiga

Származás / terjesztés: Poso-tó a Sulawesi-n (Indonézia)

Népesség: korábban vad forma, ma már elterjedt utódok az akváriumi hobbiban

Ajánlott akváriumméret: 20 l-től

Méret: legfeljebb 3 cm

Kor várható: kb. 3 év

Vízértékek

Hőmérséklet: 22-30 ° C

pH-érték: 7,5-8,5

Teljes keménység (GH): 20 ° dH-ig

Karbonát keménység (KH): 15 ° dH-ig

Vezetőképesség: 700-950 µS

A Tylomelania spec. mini

Tylomelania sp. a mini meglehetősen kicsi marad, körülbelül 3 cm nagyságú, és ez a legkisebb csiga a Tylomelania képviselői között. A Tylomelania sp. mini fekete feje sárga zárványokkal és sötét, többnyire fekete csigahéjjal.

Az akvárium beállítása

A Tylomelania mini egy nagyon robusztus és békés csigafaj, amely jól szocializálható más csigákkal, garnélákkal és nyugodtabb halakkal. Ez egyfajta csiga, amelyet könnyű tartani, és elsősorban a lebomló növényi maradványokkal és élelmiszer-maradványokkal, valamint algákkal táplálkozik.

Ezenkívül orrával ás az aljzatba, ami biztosítja a jól meglazult aljzatot. Az aljzat megválasztásának leginkább homokra vagy nagyon finom kavicsra kell esnie, mivel ez a természetes élőhelyen is előfordul, így a csiga könnyen mozoghat és áshat benne.

A laposabb kövek és kőszerkezetek használata megfelelő lehetőség a tilomelániai csigák számára, mert az összes tilomelániai faj szereti legelni az algában termesztett kövek sima és finom pórusú felületét.

A vízinövényekkel való telepítés lehetséges, bár az eredeti élőhelyen nagyon kevés növény található. A víz hőmérséklete miatt az olyan növényfajok, mint az Echinodorus, az Anubias és a moha golyók, különösen alkalmasak berendezésre.

A Mini-Tylomelania kevés, nem túl nehéz követelményt támaszt a vízértékekkel szemben. Míg a pH-értéknek ideális esetben 7,5 vagy magasabbnak kell lennie, és el kell érni a 22-30 ° C-os vízhőmérsékletet, a többi vízérték másodlagos jelentőségű, amennyiben a közepesen kemény vagy a kemény tartományban vannak. Ellentétben a Sulawesi tavak törpe garnélaival, amelyeket általában csak az adott tavak nagyon specifikus vízértékeinél tarthatunk, a mini Tylomelania nagyon alkalmazkodó csiga.

Természetesen célszerű ezt a csigafajt a Matano-tó, a Poso-tó vagy a Towuti-tó természetes élőhelyeiből származó garnélákkal együtt tartani. A bíboros garnélarák (Caridina dennerli) az egyik nagyon népszerű garnélarák, amely szintén Sulawesi faj, amelyet nem nehéz megtartani.

Ha a körülmények megfelelőek, lehetséges, hogy a Mini-Tylomelania-t más törpe garnélákkal vagy békés halakkal együtt gond nélkül tarthatja az akváriumban. A tilomelániai csigák rendkívül békések az akvárium többi lakosával szemben.

Számos mini Tylomelania csigát kell tartani az akváriumban a talajban való hasznos viselkedésük és az egyes nemű fajok miatt. Már legalább 20 l-es akváriumokban is tartható.

Megfelelő étel

A tilomelániai csigák elsősorban szerves hulladékokat, például elhalt növényi maradványokat fogyasztanak az akváriumban, és maradék ételmaradékot használnak fel. Éjszakai csigaként alkonyat után is szívesen kijönnek a földből, és az akváriumi ablaktáblákból, gyökerekből vagy kövekből algákon legelnek.

A Tylomelania csigák szintén szeretnek legelészni olyan lombhullató fajokon és boszorkánymogyorón, amelyeket rövid ideig leforráztak és elhelyeztek az akváriumban.

A Tylomelania spec. Tenyésztése és szaporítása

A Mini-Tylomelania  sikeresen szaporítható az otthoni akváriumban. A Tylomelania fajok külön nemű állatok, így ha szaporodásra van szükség, akkor egy csigacsoportot együtt kell tartani, hogy a reprodukcióhoz a lehető legnagyobb mértékben mindkét nem képviselhető legyen. A Tylomelania csigák neme külsőleg nem ismerhető fel.

Sikeres megtermékenyítéssel a Mini-Tylomelania nőstényei néhány hétről hónapra időközönként elválasztanak egyetlen fiatal állatot. Sok más csigafajhoz képest a Tylomelania csigák szaporodási aránya lényegesen alacsonyabb.

További vízértékek a Tylomelania spec. mini

A jó vízállapot biztosítása érdekében javasoljuk, hogy vegye figyelembe a gerinctelenek tartása során a következő vízparamétereket. Az ideiglenesen túllépett értékek ideiglenesen tolerálhatók. Ezeket azonban nem szabad tartósan túllépni, mivel ez mérgezés tüneteihez vezethet a gerincteleneknél.

 

Nitrit (NO2): 0,2 mg / l

Nitrát (NO3): 5 - 20 mg / l

Vas (Fe): 0,05-0,2 mg / l

Foszfát (PO4): <0,2 mg / l

gél-ammónium (NH4 +): <0,1 mg / l

Ammónia (NH3): <0,2 mg / l

Megjegyzés: Mivel az általunk kínált Tylomelania vadon fogott, az állatok testén korrózió állhat fenn. Ez nem árt a tilomalaniai csigáknak.

Az állatok biztonságos szállítása, valamint a hideg és a hő elleni jó védelem érdekében hungarocell dobozban szállítják őket.

Csiga-Törpe nyúlcsiga (Tylomelania sp. "Matano mini")

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!