Menü
Kosár

Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!

Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!
Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!
Érdeklődj a készletről!
Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!
Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!
Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!
  • Cikkszám: MAE6
1 016 Ft
Nettó ár: 800 Ft

Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!

Áttekintés

A Marimo figyelemre méltó alakja és megjelenése nem feltétlenül természetesnek tűnik, de ezek a moha golyók a természetben keletkeznek, és nem jelentenek beavatkozást az embereknek. A Marimo moha labdák rendkívül egyedi és ritka formája az alga növekedésének. Csak néhány tóban nőnek fel a világon, amelyek Japánban, Izlandon, Skóciában és Észtországban találhatók. Ahogy az algák nőnek ezeken a tavakon, a hullámok mozgása fokozatosan lágy, zöld algák gömbjeibe alakul, fuzzy, bársonyszerű textúrával.

 

A Marimo-golyókat jó szerencse-szerencseiként tartják számon Japánban, és mivel 200 éven át vagy annál hosszabb ideig ismertek, gyakran családi örökségként tartják őket. Úgy gondolják, hogy szimbolizálja a családtagok vagy a közeli barátok szoros kötelékeit, és gyakran átadják a gyerekeknek és unokáknak, vagy az unokahúgoknak. Mire a jövő generációi megkapják a Marimót, nagyobb méretűek lesznek, és minden generáción tovább fognak növekedni. Emellett a Marimót néha "kisállatoként" adják a kisgyermekeknek, mivel gondozási igényeik nagyon minimálisak.

 

 

 

Faj

Aegagropila linnaei

 

Méret

Marimo golyóink többsége átmérője 2-2,5 cm, ami azt jelenti, hogy becsült életkoruk 8-15 év. Időnként olyan nagyméretű Marimo golyók vannak, amelyek átmérője 3-4 centiméter, és becslések szerint 20 évnél idősebbek! A legnagyobb jelentett méret egy Marimo golyó körülbelül 12 hüvelyk átmérőjű.

 

A Marimo nagyon lassan növekszik (évente csak körülbelül 5 milliméter), így rendkívül hosszú időbe telik, hogy jelentős mennyiségű legyen. Ha kisebb Marimo-t szeretne, akkor kisebb darabokra vághatja a moha labdákat, és az egyes darabok külön nano Marimo golyókká nőni fognak.

 

 

Alapvető gondozási követelmények

Amint említettem, a Marimo golyók nagyon kevés karbantartást igényelnek. Ezeket csapvízben lehet tartani, bár hosszabb ideig tisztábbak lesznek a szűrt vagy fordított ozmózisos vízben. Érdekes, hogy Marimo élhet a sós vízben - sőt, gyakran ajánlott egy kis óceáni sót hozzáadni a vízhez, ha egy marimó barnás foltokat fejleszt.

 

A Marimóban található tavak hűvösek, így a Marimo a legjobb a hűvösebb vízben (a víz hőmérséklete nem magasabb, mint 76 ° F). A Marimónál barna foltok jelentkezhetnek, ha a víz túl meleg. Ha a melegebb hónapokban túl meleg lesz a vízed, akkor a Marimo-nak egy "vakációt" adhatsz, ha egy hűtött vízzel töltött tartályt egyszerre 24 órán keresztül teszel.

 

A Marimo golyók kiválóak az akváriumok számára, de sikeresen tarthatók üvegtálakban, palackokban, vázákban és számos más tartályban is. A Marimo-nak nincs szüksége levegőre, így képesek túlélni a zárt tartályokban.

 

Talán azt látja, hogy a Marimo 1-2 napot vesz igénybe, hogy a tartály vagy tartály aljára süllyedjen. A lebegő Marimo valószínűleg azt jelenti, hogy léggömbök csapdába esnek a golyók között. Gyengéden összenyomhatja a Marimót, miközben a víz alatt tartja, hogy a levegő buborékot kivenjen.

 

 

Világítás

A Marimo természetesen a tó alján van kialakítva, ezért nem igényel különleges vagy nagy intenzitású világítást. A normál háztartási világítás vagy az ablakokból származó közvetett napfény gyakran elegendő fényt biztosít a Marimo számára a fotoszintetizáláshoz. Általában a legtöbb akvárium-lámpával és lámpákkal rendben vannak. A túl erős (például a közvetlen napsugárzás vagy a nagy intenzitású LED-es fényforrások) túlzott intenzitása barna foltokat jeleníthet meg a Marimo-on.

 

Ha a Marimo hosszú ideig tartózkodik, lehet, hogy el kell fordítania vagy forgatni a labdát annak biztosítása érdekében, hogy minden oldala elegendő fényt kapjon.

 

Víz változások

A vízcserék fontosak a szennyeződés és a hulladék megakadályozására a Marimo építésében. A vízmértékek százalékos aránya és gyakorisága függ az akváriumtól vagy tartálytól, amelyben megtartja a Marimo-t. Ha a marimót önmagában tartja, nincs más növény vagy állat a tartályban, akkor kéthetente 50% -os vízcserét javasolunk. Ha a Marimo-t tartja állatokkal és más növények tartályában, akkor a vízcsere követelményei a helyzetétől függnek, és valószínűleg gyakrabban kell elvégezni őket.

 

Takarítás Marimo

Ha nem tartod a Marimo-t algás étkezési állatokkal (mint például törpe garnélarák és többféle hal), időről időre valószínűleg meg kell tisztítanod a moha labdákat. Ezt úgy teheti meg, hogy leveszi a Marimo-t a vízből és kiöblítik, majd egy tiszta vízben lévő edénybe helyezzük, és néhányszor óvatosan összenyomjuk a labdát.

 

Amíg ezt csinálod, jó ötlet, hogy néhány percig gondosan forgassa a labdát a kezedben. Mivel a Marimo már nem lakik a tóban, hullámmozgással, azt tapasztalhatja, hogy a Marimo idővel romlik. A golyó gyengéden gördül, segít visszanyerni a kör alakját.

 

Tank Mates

A legtöbb állat Marimo-ban ugyanabban a tartályban élhet. Azonban néhány hal és gerinctelen állat eszik vagy károsíthatja a Marimo golyókat, beleértve a Goldfish-t, a Plecostomus (Plecos) és a nagy méretű rákokat.

 

Gömbmoha - Marimo ( Cladophora aegagropila)- Óriás -Nagy akváriumok számára!

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!