Menu
Your Cart

Párduc rák (Parathelphusa pantherina)

Párduc rák (Parathelphusa pantherina)
Párduc rák (Parathelphusa pantherina)
Párduc rák (Parathelphusa pantherina)
Párduc rák (Parathelphusa pantherina)

Név: Párduc rák

Tudományos név: Parathelphusa pantherina

Származás: Indonézia, Sulawesi sziget

Jellemzők: A párduc rák nagyon szép, de ritka édesvízi rák. Ez a rák tisztán csak a vizben él, szárazfőldi részre nincs szükség, és az állatok azt nem használják. A rákok meglehetősen kompatibilisek egymással, és a csoportos tartás teljesen lehetséges.

Akvárium: A Parathelphusa pantherina carapax átmérője 7-8 cm, ezért meglehetősen nagy, tágas akváriumra van szükség, tartásához. kb. 50-60 litert kell számolni egy állatnak, egy pár körülbelül 80 cm hosszú medencében elfér. Dekoráció és a pH enyhe növelése érdekében néhány fehér lyukú kőzet rakható az akváriumba. Fontos annak biztosítása, hogy minden ráknak legyen barlangja. Különösen a kis rákok gyakran vedlenek, ezért menedéket kell találniuk az akvárium más élőlényei elött.

Mint szinte az összes rák esetében, a párducrák is elkapja a lassú és beteg halakat. Ezért, ha teljes mértékben ki akarja zárni az ilyen veszteségeket, akkor külön kell tartani őket. Középméretű halakkal, például sügerekkel és gyors lazac- vagy felszíni halakkal történő tartás során a kockázatot szintén nagyon alacsonynak kell értékelni. Lehet, hogy a növényeket rágcsálnak, de ennek a lehetséges károsodásnak a kockázata jelentősen csökkenthető, ha alternatív növényi ételeket kínálnak, például Spirulina alga tartalmú tápokkal.

Vízminőség: Mivel ezek a rákok kizárólag víz alatt élnek, a víz minősége természetesen fontos tényező annak érdekében, hogy a párduc rákok hosszú ideig és megfelelő módon gondozhatók legyenek. A pH-nak 7,5 és 8,6 között kell lennie, a teljes keménységnek körülbelül 8-12, a karbonátkeménységnek pedig 4-8-nak kell lennie. A vezetőképesség nem haladhatja meg az 500 μS / cm-t.

Hőmérséklet: 26-30 ° C.

étel:

A párduc rákok nem nehéz takarmányozni az iparilag előállított díszhalak takarmányának legújabb fejlesztései miatt. Javasoljuk például Tetra WaferMix vagy JBL NovoCrabs. Időnként fagyasztott szúnyoglárvák adhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a rákok csak nagyon kis mennyiségű ételt fogyasztanak.

 

Tenyésztés:

A párduc rák édesvízben való reprodukciója minden bizonnyal lehetséges, de erről részletes információk sajnos nem állnak rendelkezésre.

Jelenlegi hozzávetőleges méret:

2-4 cm Carapax átmérő és 4-8 cm teljes átmérő. Ezek a méretek hozzávetőleges jelzések, amelyek folyamatosan változnak és ezért garancia nélküliek

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
Címkék: Rákok