Menü
Kosár

Kék bogyó (Blue berry - Notopala sp.)

Kék bogyó (Blue berry - Notopala sp.)
Új -7 % Elfogyott!
Kék bogyó (Blue berry - Notopala sp.)
  • Cikkszám: 1
3 556 Ft
3 810 Ft
Nettó ár: 2 800 Ft

Kék bogyó (Blue berry - Notopala sp.)

A Kék bogyó csiga egy még mindig meghatározatlan csiga az Indonéziából származó Viviparidae családból - ezt a szuper gyönyörű új csigát Chris Lukhaup találta meg pápuai expedíciói során olyan biotópokon, ahol Cherax rákok is előfordulnak. Most sikerült néhányat importálnunk ezekből a csodálatos csigákból.

A Viviparidae családba tartozó, elevenszülő csiga héja vörösesbarnától- rózsaszín, és tündöklő olivazöldig terjed, mely  2-3 cm-esre nő meg. A test feltűnően sötéteskék színű, és vicces arany foltokat mutat. Mint minden Viviparidae, ez az egzotikus csiga külön ivaros . Az ivarérett hímeket megvastagodott jobb antennájukról ismerheti fel .

A nőstények magukban hordozzák a megtermékenyített petét és bennük fejlődik ki életképes kiscsigákká. A nőstények két-három hetente egy-egy teljesen kifejlődött fiatalt szülnek, mind ez általában az  éjszaka folyamán történik meg.

Élőhelyén a kék bogyó csigák elsősorban az üledékben gazdag vizek alján élnek . Szeretnek időnként beásni az akvárium aljzatába is.  Ezért ajánljuk az aprószemcsás ajzatot hozzájuk.

15 literes akváriumban tarthat, akár öt kékbogyó csigát is 22-28 °C- os hőmérsékleten , GH (teljes keménység ) 6-22 °dGH, KH (karbonátkeménység ) 3-15 °C közötti és dKH és 7,5 pH-értékkel . Ügyeljen a jó vízminőségre!

 A legyezőgarnélarák és a kagylók elképzelhető akváriumi társak ennek a csinos csigának.

​​​​​​​Kékbogyó csiga kissé félénk természetű.Ügyeljen, hogy ne kerüljön össze egy akváriumban olyan fajokkal , melyek zaklathatják, bánthatják őket. Kisebb testű halak mellé ajánljuk. Garnélákkal és más nem csigaevő csigákkal rendkivűl jól elvan.

Fedezd fel a Kék bogyó vízi csiga varázslatos világát!

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy te legyél az első, aki a saját kék bogyó vízi csigájával büszkélkedhet! Az első pillantásra lenyűgöző „Kék bogyó” a színek csodáját hozza az akváriumod világába. A varázslatos kék árnyalatokkal rendelkező testétől, olivazöld házától egyszerűen elbűvölődünk. Ha valami különlegesre vágysz, ami a tömegből kiemelkedik, akkor ez a csoda lesz az! De ne csak a színével hódítsa el a szívedet, a „Kék bogyó”. Könnyű tarthatósága is lenyűgöző. Ne habozz, rendeld meg most a „Kék bogyót”, amíg még készleten van! Legyen ez a csodálatos kis víziélőlény az új kedvenced, akivel minden nap új kalandokba kezdhetsz. A Csigafarm webshopon hihetetlenül egyszerű és kényelmes a vásárlás. Csak pár kattintás és máris hazaviheted a saját „Kék bogyódat”. Ne aggódj a szállítás miatt sem, hiszen gyorsan és megbízhatóan jut el hozzád a megrendelt állatka. A gyorsaság és a minőség a mi védjegyünk! Ne várj tovább, légy az első, aki a saját Kék bogyó vízi csigával büszkélkedhet Magyarországon! Rendeld meg most a Csigafarm webshopon keresztül, és tedd még színesebbé otthonodat ezzel a lenyűgöző, ritka vízi élőlénnyel!

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!