Menü
Kosár

Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)

Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)
Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)
Érdeklődj a készletről!
Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)
Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)
Csiga-Turbó csiga (Celetaia persculpta)
  • Cikkszám: 1
3 367 Ft
Nettó ár: 2 651 Ft

Turbó csiga, Celetaia persculpta

A turbócsiga nem feltétlenül alkalmas kezdőknek, lehetőleg Sulawesi akváriumba. Az állatoknak észrevehetően barázdált házuk van, amelynek színe nagyon eltérő lehet, a láb sötét. Az eset csúcsán jelentkező elszíneződés a fajra jellemző, egyes példányoknál az egész eset elszíneződik.

Egyes webhelyeken a turbócsigát "tarthatatlannak" nevezik, de ez egy elavult téves ítélet, amelyet csak újra és újra másolnak és idéznek. Eközben tudunk ennek a gyönyörű csigának valamivel specifikusabb igényeiről. 

A turbócsiga valamivel igényesebb édesvízi csiga a Poso-tótól, az első leírásban a Viviparus nemzetségbe helyezték, később ezt felülvizsgálták, mert vannak különbségek. A turbócsavarnak tiszta, szennyezetlen vízre van szüksége. 
A turbo csigákat, amelyeket kék turbó csigáknak is neveznek, 60 cm hosszúságú akváriumokban lehet tartani, a nagyobb hely természetesen mindig jobb. Különleges létesítmény nem szükséges ezekhez az állatokhoz. Homok vagy nagyon finom kavicsos talaj használata ajánlott, mert különben az állatoknak esélyük sincs finomabb takarmányrészecskékre a durvább talajon!

A csiga társulhat az akvárium lakosainak többségével. Az akváriumban a Celetaia persculpta nagysága miatt ritkán van kitéve ragadozóknak, csak nagyobb rákok ehették meg. Még nincs tudomásunk a növények károsodásáról.

A víznek közepesen keménynek kell lennie, hőmérséklete 24-28 ° C között van. A pH-nak 7 és 8 között kell lennie.

A csigák finom ételmaradékokat gyűjtenek a földről, és szűrik a vizet táplálékhoz, nem legelik az algákat. Speciális táplálás általában szükséges az akvárium egyéb állományainak nagy száma ellenére. Itt például Hobby Liquizell kínálható csigáknak. Garnélapuding azért is használható, mert teljesen „porra” bomlik, és az áram elviszi. 

A nőstény turbócsigák rendszeres időközönként 4 mm nagyságú fiatal csigákat hoznak világra. Az állatok végső mérete legfeljebb 5 cm lehet.

A turbó csigákat általában 2-3 cm átmérővel szállítjuk.

 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!