Menü
Kosár

Rotala rotundifolia

Rotala rotundifolia
Rotala rotundifolia
Érdeklődj a készletről!
Rotala rotundifolia
Rotala rotundifolia
Rotala rotundifolia
  • Cikkszám: NAE91
1 214 Ft
Nettó ár: 956 Ft

Rotala rotundifolia

Akvakertészek körében rendkívül népszerű a faj, bár az általános akvarisztikában kicsit kevésbé ismert ehhez képest. Ennek ellenére ha intenzív fényigényére ügyelünk, már vegyes társas akváriumokban is nagyon jó eredményeket érhetünk el gondozásában! Jóllehet, kedveli a lágy és enyhén savanyú vizet, csapvízben is jól fejlődik. Ültessük bátran talajba, gyökérzónájában speciális táptalajt nem igényel. Annál inkább fontos az erős megvilágítás, e növény tartásának ez a kulcsfontosságú momentuma. Ha folyékony tápoldatot használunk az még fokozza amúgy is meglehetősen gyors növekedési ütemét, a magas foszfáttartalmat szintúgy kedveli, de a nitrátot igyekezzünk alacsonyan tartani. A CO2 pótlásra szintén gyors növekedéssel reagál, de enélkül is tökéletesen gondozhatjuk.

Kiváló háttérnövény vagy épp az akvárium oldalfalainál-sarkainál alkothatunk vele magas vegetációt. Érdemes nagy csoportban ültetni, de metszéssel tovább erősíthetjük a töveket. Ha megfelelőek a körülmények, akár heti-kétheti rendszerességgel számíthatunk arra, hogy metszenünk kell növényeinket. Már csak azért is tanácsos alacsonyabbra fazonírozni őket, mivel így az alsóbb levelek is elég fényt kapnak. Ugyanis, ha ezek árnyékba kerülnek, a növény ledobja őket, így alulról felkopaszodik. Egy gondozott rotala-tő az akvárium fénypontja lehet.

Helyezzük bátran áramló víz közelébe, lehetőleg ne üljön meg a mulm levelei között. Növényevő halak mellé ne helyezzük, mert eléggé lágy levelű faj. Kiválóan alkalmas melegvizű (27-30 °C) akváriumokba! Szaporítása a hajtások dugványozásával a legegyszerűbb. Mivel gyorsan növekvő faj, segítségünkre válhat az algák elleni küzdelemben is, hiszen felveszi az algák számára hasznosítható tápanyagokat!

Ez a népszerű növény víz allatt hosszúkás leveleket növeszt.

Fény közeli levelek vöröses árnyalatot mutatnak.

Amennyiben erős, dús bokrot szeretnénk belőle erős fényre lesz szükségünk.

Víz főlé nyúlva apró lila virágokat hoz.

https://akvaristalexikon.hu/

Rotala rotundifolia

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!