Menü
Kosár

Tropic Marin - BIO-MAGNESIUM 1500 g

Tropic Marin - BIO-MAGNESIUM 1500 g
Tropic Marin - BIO-MAGNESIUM 1500 g
  • Cikkszám: UB26
18 471 Ft
Nettó ár: 14 544 Ft

Tropic Marin - BIO-MAGNESIUM 1500 g

A zátonyakvárium biológiailag ideális magnéziumellátásáért

Egyes korallok és vörös meszes algák a kalciumon és a stronciumon kívül magnéziumot is tárolnak csontvázában. Biokémiailag közvetlenül részt vesz az algák fotoszintézisében, vagyis a szén-dioxid és a fény szerves vegyületekké történő átalakulásában. A magnézium tehát az egyik legfontosabb ásványi anyag a tengervízben.

A Tropic Marin ® BIO-MAGNESIUM biológiailag optimálisan hasznosítható formában szállítja a magnéziumot és a szén-dioxidot, így megelőzhető a tengervíz magnéziumhiánya és helyreáll az alkáliföldfémek közötti természetes koncentrációarány. Ezek alapvető követelmények az akváriumban lévő egészséges korallzátonyhoz.

Az előnyök egy pillantással:

a zátonyakvárium biológiailag ideális kristályos magnéziumellátásához
magnéziumot biztosít a korallok és a meszes vörös algák erős csontvázának növekedéséhez
szén-dioxidot biztosít a zooxanthellák számára a fotoszintézis és a meszes csontváz kialakulásának elősegítése érdekében
a víz természetes ionösszetétele és pH-értéke nem változik
természetellenes melléktermékek nélkül
foszfátok és nitrátok nélkül
pontos adagolás és egyszerű alkalmazás

 

Alkalmazási javaslat:

A természetes tengervíz átlagos magnéziumtartalma 1280-1300 mg/l. Először mérje meg a magnézium koncentrációját az akvárium vizében, és becsülje meg a tartály vízmennyiségét, figyelembe véve a díszítést (kövek stb.). Egy mérőkanál BIO-MAGNESIUM hozzáadása kb. 6 mg/l-rel növeli a magnéziumtartalmat 100 l vízre vetítve. Az ajánlott maximális adag 8 mérőkanál 100 liter akváriumi vízhez naponta! Az 1600 mg/l-nél nagyobb magnéziumkoncentrációt kerülni kell, mivel a rendkívül magas magnéziumszintre különféle organizmusok negatívan reagálhatnak.

Használatához töltse meg az adagolókanalat BIO-MAGNESIUM-mal (használjon kaparót). A mérőkanál tartalmát egyenletesen szórjuk a víz felszínére keverés közben. Ügyeljen arra, hogy nagyobb, fel nem oldódó BIO-MAGNÉZIUM kristályok ne kerüljenek közvetlen kapcsolatba a koralllal. A víz zavarossá válásának elkerülése érdekében csak akkor adjuk hozzá a következő kanállal, amikor az előző feloldódott.

Idővel a víz sűrűsége enyhén növekedhet. Ezért kérjük, rendszeresen ellenőrizze a sűrűséget. A magnéziumkoncentráció mellett a kalciumtartalomra is figyelni kell. A Tropic Marin ® MAGNESIUM-CALCIUM-COMBITEST és a BIO-CALCIUM ideális kalciumforrásként.

Tropic Marin - BIO-MAGNESIUM 1500 g

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!